PRP/vampire Facial

PRP/VAMPIRE FACIAL

Een huidverjongende behandeling waarbij we de kracht van je eigen bloed gebruiken om de vitaliteit van je huid terug te brengen!

De naam PRP staat voor Platelet Rich Plasma, bloedplasma dat rijk is aan bloedplaatjes met actieve groeifactoren. De groeifactoren in het plasma stimuleren de collageenaanmaak en gezonde weefselgroei in het lichaam, waardoor een natuurlijk huidverbeteringsproces in gang wordt gezet. Fijne lijntjes en rimpels verminderen, je huid ziet er steviger, gezonder, jonger en frisser uit.

Het is dé ideale behandeling voor het verjongen van de huid en voor iedereen die op een natuurlijke manier het ‘éclat’ van de huid wil verbeteren.

 

TOEPASSINGEN

De PRP behandeling zorgt voor een algehele huidverbetering. Het is geschikt voor het gelaat, de hals, het decolleté en de handen. PRP is effectief voor:

  • Verbeteren van de huidstructuur
  • Behandelen van fijne lijntjes en rimpels
  • Verstevigen en verjongen van de huid
  • Verminderen van wallen onder de ogen
  • Verminderen van acné littekens

 

Een PRP behandeling is tevens effectief voor het stimuleren van de haargroei. Het kan dof en futloos haar een boost geven. Een gestimuleerde groeicyclus met een vollere haardos en meer glans als resultaat. Het is de nieuwste en meest geavanceerde niet-chirurgische medische behandeling voor het tegengaan van haarverlies en dunner wordend haar.

 

HOE WERKT HET

De arts neemt een kleine hoeveelheid bloed af. Vervolgens wordt het bloed in een speciale centrifuge geplaatst dat ervoor zorgt dat het plasma (PRP) wordt gescheiden van de andere bloedcellen. In dit plasma zitten actieve groeifactoren die een helende, verjongende werking hebben op de huid. Het plasma wordt gebruikt om te injecteren in de huid op de plaatsen waar je huidverbetering wilt bekomen of haargroei wilt stimuleren.

 

BIJWERKINGEN

De behandeling geeft weinig kans op bijwerkingen. Zoals bij de meeste injectables bestaat er na de behandeling wat kans op een zwelling, roodheid of een blauwe plek. Deze trekken echter snel weer weg.

De behandeling is niet geschikt voor patiënten met stollingsziekten.

 

RESULTAAT

Voor een optimaal resultaat bevelen wij 3 behandelingen aan, met tussenpozen van 4 tot 6 weken. Tijdens de eerste maand kan een merkbare verbetering in de huidtextuur te zien zijn. Het maximale collageenherstel vindt ongeveer 3 maanden na de eerste behandeling plaats. De huid is dan steviger en voller van textuur waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen. Het effect van deze behandeling  blijft ongeveer een jaar zichtbaar, waarna een vervolgbehandeling mogelijk is. Uiteraard kunnen we de tijd niet stil zetten en is veroudering van een huid ook afhankelijk van andere factoren, zoals je leefstijl (roken, stress, …).