Chemische peeling

Chemische peeling

Chemische peelings zijn één van de meest populaire (niet-invasieve) cosmetische ingrepen, uitgevoerd om het uiterlijk van de huid te verjongen en te verbeteren. Het is een procedure gebaseerd op de toepassing van een chemische of enzymatische exfoliant om een gecontroleerde vernietiging van de opperhuid of lederhuid te bereiken. Hierdoor verminderen/verwijderen pigmentvlekjes en onzuiverheden en vindt een verbeterde huidstructuur plaats. Als onderdeel van het genezingsproces, wordt de celgroei gestimuleerd. Het produceert een nieuwe, gezondere huidlaag waardoor het gezicht een betere uitstraling krijgt.

Bij DermAge Skincare werken we met de peelings van Medik8. Ze zijn geschikt voor fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken, acne, littekens, een ruwe/doffe huid of een grove huidstructuur.

LIGHT PEEL

Een milde peeling voor acné en de licht gerimpelde huid. De Medik8 Light Peel vermindert tekenen van veroudering en lichte littekens en is effectief voor het verminderen van overtollig talg.

AGE PEEL

De Age Peel is de perfecte peeling om fijne lijntjes, rimpeltjes en oneffenheden te verminderen. Het activeert de huidcellen waardoor ze meer collageen en elastine aanmaken. De huid krijgt een gladder huidstructuur en een betere celvernieuwing.

WHITE PEEL

De meest effectieve manier om een heldere en gelijkmatige kleur te
bereiken. De White Peel is speciaal ontworpen om beschadiging door de zon en hyperpigmentatie aan te pakken. De peeling gaat de strijd aan met de pigmentcellen en probeert deze onder controle te krijgen zodat het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken minder zal worden. De White Peel dringt door tot de pigmentcellen om daar de ongewenste verkleuringen te verminderen waardoor de huid een egaler huidskleur krijgt.

BETA PEEL

Speciale peeling voor acne. Deze peeling brengt snel acné onder controle en verlaagd het risico op toekomstige uitbraken en littekens. De Beta Peel pakt verstopte poriën, mee-eters en ontstekingen aan. Deze peeling bevat onder andere BHA salicylzuur wat helpt bij het oplossen van talg in de poriën die ervoor zorgen dat mee-eters, vergrote poriën en acné uitbraken kunnen ontstaan. Het helpt ook de talgproductie te verminderen. Azelaïnezuur werkt heel sterk tegen de propioni bacterie, die verantwoordelijk is voor acné.

VOORBEHANDELING

Voor een optimaal resultaat dient de huid twee weken vooraf goed voorbehandeld te worden.

NABEHANDELING

De eerste weken na een chemische peeling is je huid zeer gevoelig voor invloeden van buitenaf. Een goede nabehandeling is dan ook zeer belangrijk en zelfs noodzakelijk. Uiteraard wordt direct na de peeling je huid behandeld met geschikte producten om deze gelijk voldoende voeding en bescherming te geven. Maar hier stopt de nabehandeling niet, ook thuis dien je deze voedende en beschermende behandeling voort te zetten. Een persoonlijk behandelplan zal opgesteld en besproken worden.