Microneedling

Microneedling

De Mesopen by Spega is de meest professionele en nieuwste techniek op het gebied van microneedling om huidverbetering te bewerkstelligen. De huid wordt in de diepte vernieuwd en verfraaid zonder de bovenste huidlaag (epidermis) te beschadigen. De disposable en steriele cartridge van de Mesopen bestaat uit minuscule naaldjes die zeer snel op en neer bewegen om zo honderden kleine, onzichtbare prikwondjes in de bovenste huidlaag te creëren. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijk wondgenezingsproces te activeren waardoor actieve groei- en helende factoren vrijkomen die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing.

VOORDELEN:

 • Veel minder pijnlijk
 • Prettiger te ondergaan
 •  Minder roodheid en kortere hersteltijd na elke behandeling
 •  Door de instelbare diepte kunnen behandelingen nauwkeuriger en sneller uitgevoerd worden dan met traditionele rollers
 • Tijdens 1 behandeling kan op verschillende dieptes in de huid gewerkt worden, waardoor de behandeling precies kan worden afgestemd op uw klacht(en)

BEHANDELMOGELIJKHEDEN:

 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Grove huidstructuur
 • Vergrote poriën
 • Zonbeschadiging
 • Pigmentvlekken
 • Acne littekens
 • Striae/striemen

HOE REAGEERT MIJN HUID OP DE MICRONEEDLING?

De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is zeer zeker goed te verdragen. De huid sluit zich meteen na de behandeling en zal daarna roze tot rood gaan uitzien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid licht gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten. Dat is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling. De huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden. Bescherm de huid goed met een SPF 30 crème of hoger in de daaropvolgende dagen en breng een serum en voedende crème aan op het te behandelen gebied voor een goed herstel en voor het bijdragen van het resultaat van de Mesopen. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze. Mocht u in de eerste dagen een foundation willen gebruiken dan kan dit met 100% minerale make-up die de huid laat ademen en daarmee het herstelproces na de behandeling versterkt.

BEHANDELFREQUENTIE EN TE VERWACHTEN RESULTAAT

De aanmaak van bindweefselvezels, collageen en elastine, is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er een verbetering te zien. Het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn na 4 tot 6 maanden. Net als bij andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Gemiddeld zijn er 5 à 6 behandelingen in kuurverband (elke 4 weken) nodig voor een zichtbaar resultaat. Iedere microneedling met de Mesopen zal een boost zijn voor uw huid!