Spierontspannende Injecties & Fillers

SPIERONTSPANNENDE INJECTIES

Botox

Botox Heusden-Zolder

Botox laten zetten

Vanaf de leeftijd van 25 jaar beginnen zich t.h.v. de huid de eerste tekenen van veroudering te manifesteren. Eerst ontstaan fijne lijntjes, nadien worden dit rimpels en treedt er ook volumeverlies op, waardoor de huid gaat afzakken. Door het ouder worden veranderen hierdoor de verhoudingen van de verschillende delen van het gelaat. Dit verouderingsproces zal het snelst optreden in gebieden die het vaakst gebruikt worden, zoals de onderkaak/mondregio en oogregio. In het begin zullen de lijntjes enkel te zien zijn wanneer je lacht of de ogen dichtknijpt (dynamische rimpels), maar later zullen ze ook zichtbaar zijn wanneer het gelaat zich in neutrale toestand bevindt (statische rimpels).

Spierontspanners Botox bevatten het gif van de bacterie clostridium botulinum. Dit gif wordt, gemengd met eiwit, in minuscule hoeveelheden gebruikt voor medische en esthetische doeleinden. Zo wordt het al jaren gebruikt in de neurologie en de oogheelkunde om spastische spieren te verslappen. Halverwege de jaren 1990 begonnen plastische chirurgen het middel ook te gebruiken om rimpels weg te werken. Het toxine blokkeert de overdracht van neurotransmitters. Dat zijn stoffen die ervoor zorgen dat het signaal van zenuwen wordt overgebracht op spieren. De prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren stopt dus, en dat veroorzaakt een verlamming. Het is een zeer lokale behandeling, die geen effect heeft op de rest van het lichaam. Door de verlamming verzachten de behandelde rimpels, of verdwijnen ze zelfs helemaal.

Spierontspannende injecties ofwel botox genoemd worden voornamelijk gebruikt in de behandeling van de horizontale rimpels in het voorhoofd, de rimpels tussen de wenkbrauwen (frons) en kraaienpootjes. Diepe, statische rimpels, die ontstaan door een slapper wordende huid of door frequente blootstelling aan de zon, kunnen niet met spierontspanners behandeld worden.

Bij ‘DermAge Skincare‘ worden alle injecties Botox gedaan door een een gecertificeerd arts. Tijdens een eerste consult, bekijkt hij met u de mogelijkheden. Wij gebruiken enkel A-label producten. Het is echter verboden de specifieke merknamen van de gebruikte producten online te vermelden (aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u graag wilt weten welke producten wij gebruiken of indien u hierover meer informatie wenst). Een behandeling met spierontspanners duurt ongeveer vijftien minuten. Je hoeft er niet voor verdoofd te worden. Je krijgt het beste resultaat als je de ingespoten spier na de behandeling veel ‘gebruikt’. Pas na een paar dagen is het effect zichtbaar en na twee weken is het optimaal. Het effect blijft ongeveer drie maanden, daarna kan de behandeling herhaald worden. Hoe meer je het middel gebruikt, hoe langer de werking. Bij sommigen kan het effect op termijn zelfs tot zes maanden lang aanhouden.

Spierontspannende injecties Botox kunnen toegepast worden op de volgende zones:

 • Voorhoofdsrimpel
 • Fronsrimpel
 • Kraaienpootjes
 • Bunnylines (neusrimpel)
 • Smoker’s lines (verticale rimpels t.h.v. de bovenlip)
 • Kinkuiltje

Buiten de anti-rimpel behandelingen worden deze injecties ook gebruikt voor andere doeleinden:

 • De (Nefertiti) neklift (platysma)
 • Okselzweten (hyperhydrosis)
 • Gummy smile (tandvleeslach) – Kaakversmalling (Masseter)
 • Afhangende mondhoeken

De spierontspannende injecties zijn niet echt pijnlijk en houden weinig tot geen risico’s in. We gebruiken hele fijne naaldjes en het product wordt onderhuids ingespoten. De downtime is minimaal. Tijdelijk kan er een lichte zwelling optreden, doch deze verdwijnt meestal zeer snel (na enkele minuten). Soms kunnen er ook kleine onderhuids bloedingen (kleine blauwe plekjes) optreden, dewelke makkelijk gecamoufleerd kunnen worden met make-up.

FILLERS

Fillers worden gebruikt om statische rimpels (rimpels die aanwezig zijn in rust) op te vullen of om bepaalde gelaatsstructuren (zoals bv. de jukbeenderen) te accentueren. Ze gaan dus geen onderliggende spieren verlammen, in tegenstelling tot de spierontspannende injecties. Er zijn tijdelijke, semi-permanente en permanente fillers. Tegenwoordig wordt meestal gebruik gemaakt van tijdelijke fillers op basis van een bepaald lichaamseigen zuur (het is echter in België bij wet verboden de specifieke merknamen van de gebruikte producten online te vermelden; aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u graag wilt weten welke producten wij gebruiken of indien u hierover meer informatie wenst).

Fillers bestaan in verschillende diktes. De keuze van filler is afhankelijk van de lokatie en gewenst opvullend effect. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar en blijft 6 maanden tot soms 2 jaar (afhankelijk weer van het soort filler).

fillers

Fillers worden meestal gebruikt op de volgende plaatsen:

 •  Jukbeenderen
 • Wallen onder de ogen (Tear Trough)
 • Neuslip plooi (nasolabiale plooi)
 • Marionettelijn
 • Smoker’s lines (verticale lijntjes t.h.v. de bovenlip)
 • Opvullen van lippen (lipvergroting)

Handen en decolleté geven vaak je leeftijd weg. Fillers zijn ook ideale producten om deze zones aan te pakken. Naast de klassieke indicaties kunnen fillers dus ook gebruikt worden voor de verjonging van handen en decolleté.

Bij het ouder worden gaan de handen volume verliezen, waardoor pezen en bloedvaten duidelijker worden. Tevens gaan geleidelijk aan meer en meer ouderdomsvlekjes (kleine bruine spots) optreden. Voor het ‘opvullen’ van de handen gebruiken we meestal een semi-permanente filler. De ouderdomsvlekjes kunnen verwijderd worden d.m.v. laser (zie rubriek Pigmentverwijdering). Voor het wegwerken van lijntjes op het decolleté en in de hals wordt meestal een tijdelijke filler (“skin booster”) gebruikt.

Bij ‘DermAge Skincare’ worden alle injecties gedaan door een een gecertificeerd arts. Tijdens een eerste consult, bekijkt hij met u de mogelijkheden. Wij gebruiken enkel A-label producten, die allemaal een (lokaal) verdovende substantie bevatten. Hierdoor zijn enkel de eerste injecties wat pijnlijk. Een behandeling met fillers duurt ongeveer dertig minuten. Je kan een half uur op voorhand eventueel een verdovende crème aanbrengen, doch dit is niet strikt noodzakelijk (gezien alle gebruikte producten een lokaal anestheticum bevatten).

Na de behandeling kan de huid wat gezwollen zijn. Een lokale (beperkte) bloeduitstorting (hematoom) is niet uitgesloten, doch deze is meestal makkelijk te camoufleren met make-up. De eerste 24u tot 48u na de procedure zal de huid gaan zwellen en kan deze wat warm aanvoelen (soms ook kloppend gevoel). Dit is het meest uitgesproken na injectie van de lippen. Je moet de filler altijd 2 weken de tijd geven om zich te zetten.